dimecres, 29 d’abril del 2009

Al Tall presenta "Vergonya, cavallers, vergonya"


Al tall presentà el passat 25 d’abril al Centre Cultural d’Almussafes el seu nou treball Vergonya, cavallers, vergonya. El títol del nou repertori fa referència, segons el Llibre dels Feits, a unes paraules de Jaume I quan reptava l’honor dels seus cavallers que no es decidien a tirar avant al començament de la complicada batalla de Portopí durant la conquesta de Mallorca

Així doncs els temes del treball giren al voltant de l’obra de Jaume I, del qual recentment s’ha celebrat el 800 aniversari del seu naixement. La figura del rei Jaume I i els homenatges que se li venen retent, especialment des de l’època de la Renaixença, es presentaran tamisats per la seua obra i l’herència provisionalment perduda i recuperable en un futur incert.

Vergonya, cavallers, vergonya, posa algunes paraules en boca del rei en Jaume, comenta la seua obra i adreça paraules nostres al rei en Jaume. La pregunta “¿què es va perdre en Almansa?” té una resposta clara. Eixa resposta és precisament la història que comença amb Jaume I i la seua obra.

Vicent Torrent, Manuel Miralles, Jordi Reig, Enric Banyuls, Xavier Ahuir, Robert Moreno i Maribel Crespo són l’habitual formació d’Al Tall. En esta producció comptaran a més a més amb Tomeu Penya (Balears) i Jan Maria Carlotti (Provença) com a artistes convidats.

Informació extreta de Pica'm.info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada