dilluns, 21 de desembre del 2009

Albert Jordà presenta 'Mal temps sobre la mar' ('MTSLM') Edicions Singulars (2009)

Estem d'enhorabona. L'Albert Jordà per fi ha decidit reunir en un disc el seu treball en solitari. I diem 'per fi' perquè no hem d'oblidar que les primeres passes musicals de l'Albert, molt abans de publicar dos discos com a cantant de Papa:Noes, van ser precisament com a cantautor.


Amb un estil interpretatiu inconfusible, Albert Jordà va ser un dels primers músics que a meitats de la dècada dels noranta va mostrar-nos com al nostre país, i amb la nostra llengua, es podien fixar altres referents a l'hora de fer música. L'Albert, però, segueix obrint nous horitzons i 'Mal temps sobre la mar' ('MTSLM') n'és el clar exemple.

A 'MTSLM', l'Albert torna a fer un exercici de creació i experimenta en tots els terrenys que té al seu abast. Explora amb l'electrònica i s'endinsa en la desesperació d'unes guitarres que mostren tot el seu interior. El músic ha fet un disc amb la calma que li dóna el fet d'enregistrar al seu propi estudi i això es nota. Estem davant un treball molt cuidat i meditat.


En aquest disc, el mateix Albert Jordà s'ha fet càrrec de la interpretació de tot l'apartat musical però ha comptat amb algunes col·laboracions. La seva companya de viatge al projecte 'Asterisc*', Sònia Carmona, canta a 'Per no dir més' i a la represa 'Calma sobre la mar'; Juan Moreno (TMN) posa els beats a 'Hàbitat' i a 'Coses per fer' i toca el baix en aquesta última; Ben Lawrence també posa el baix a 'Hàbitat', i a 'Univers' i 'Sorra i vent', les dues cançons on també hi col·labora el Gerard Mallorquí dels Papa:Noes; i 'Eysa' posa la seva veu a 'Un dia d'aquells'.
MySpace

"Univers" from Albert Jordà on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada