dimecres, 20 de gener del 2010

Coneix...Xazzar


El món de Xazzar comença el setembre de 2005 quan uns estudiants de música decideixen fer un grup per tocar temes originals inspirats en el so de la música klezmer. La primera aparició de Xazzar va ser pels carrers de Vic durant el mercat de música viva de 2005. La reacció del públic va ser tan favorable que va animar als músics a continuar la seva aventura musical. Canvien alguns membres de la banda i des de desembre, amb la formació definitiva, comencen a fer concerts.

Xazzar ha actuat a diversos llocs destacats: al Folksegovia, al Festival de la Sierra (Badajoz), al Festival Etnohelmántica (Salamanca) i al Círculo de Bellas Artes (Madrid) com a guanyadors dels Premis Injuve 2006 per la Creació Jove en la categoria de folk, Com a guanyadors de l'Esclat han participat al Rebrot (Berga) i en el transcurs del concurs de maquetes Sona9 del qual en són guanyadors han participat al Festival de Ritmes Ètnics Paupaterres (Tàrrega), al Mercat de Música Viva de Vic '06 i han tocat a la Sala Razzmatazz 1. També han col·laborat en diversos projectes solidaris com ara el concert Operació Estany (Girona), la Festa del Comerç Just del Born (Bcn), etc. D'altra banda han format part del cartell de Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional de Manresa, el Festival Anòlia d'Igualada i el XX Festival Folk Internacional Tradicionàrius o les festes de la Mercè i han estat seleccionats per actuar en el circuit estatal Artistas en Ruta i a la Fira de Música al Carrer de Vila-seca.

El febrer del 2006 Xazzar va gravar el seu primer disc autoeditat que està disponible des de l'abril. És un recull de nou cançons per acostar-nos al món de Xazzar amb els seus personatges i les seves tonades. El setembre de l'any 2007 Xazzar va gravar el seu primer disc "Que no s'escapin els gossos" amb Kasba Music als estudis de gravació Musiclan. Actualment han acabat de grabar el seu segon cd "Històries desencantades" amb la mateixa discogràfica.
MySpace /Web


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada