dimecres, 14 de juliol del 2010

Coneix... Aluminosis

Aluminosis és un grup de rural core de la Jana i de la Salzadella. Són els precursors al País Valencià del que anomenen agro-rock, un estil en el qual es combina la música rock, ska, punk i metall amb lletres i temàtiques pròpies del món rural i dels petits pobles de l'interior, en este cas els de la comarca del Maestrat.
El grup ser format allà al 1998 per Ruben (lo Xiquet), Òscar (Deslligao) i Andrés (Cumba), de la Jana, i J. Rubén (l'Agüelo), de la Salzadella. Al poc temps, Òscar abandona la formació,i entra a la guitarra un jove de Vilanova d'Alcolea, Jaume Ostal. Alguns d'ells comptaven amb experiències prèvies en altres grups com Anorax o The Poleos abans d'iniciar el nou projecte. Per la formació més primitiva també van passar altres membres, com Julio (lo Secretos), secretari de l'ajuntament de La Jana, o Ele Vallés, ambdós a la guitarra.
L'any 2002 van traure el seu primer disc, Agrorock, que va presentar-se arreu dels Països Catalans. En aquell disc, cantat en janenc, es dedicaven les cançons a autoritats polítiques d'aleshores (la ministra Célia Villalobos -Sèlia- i el Comisionat de la UE Franz Fischler -Fishler cabró-), a la Guardia Civil -Policia "cubalibre"; Tango i Cash-, i com no, a temes relacionats amb la seua visió del món rural, dels seus pobles i les seus gents.
A l'estiu del mateix any, decideixen enregistrar una actuació en viu, i escolleixen el concert oferit al XXX Aplec dels Ports, a Villores.
A finals d'any, Cumba, bateria, decideix abandonar la formació, pel que entrarà al seu lloc Victoret, també de La Jana. Més tard, el segon trimestre de 2009, Dani penja el baix, per la qual cosa la formació ofereix alguns concerts amb un baixista provisional, Bruno Esteban. No serà fins l'agost que la banda creuarà el seu camí amb Javi "Copi", de Peníscola, que entrarà a la banda al setembre.
Amb esta formació, la banda presentà a l'abril del 2010 el CD+DVD enregistrat a l'Aplec dels Ports dos anys abans, a Villores; "10 Anys d'Agro Rock", que consta de l'actuació en directe i entrevistes als membres de les tres etapes d'Aluminosis.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada