diumenge, 31 d’octubre del 2010

Òscar Briz presenta el seu disc "més intimista i senzill"

Amb sis àlbums a les seues esquenes -sense contar els discos que va gravar al capdavant de Banderas de Mayo o durant la seua aventura australiana, amb The Whitlams-, Òscar Briz és un dels artistes més rellevants de l'escena valenciana, un talent que cerca la seua inspiració en la cançó d'autor i el pop d'arrels mediterrànies, però també en el jazz, la bossa o el folk. El seu últim treball discogràfic es titula L'estiu, es va registrar durant tres maratonianes sessions a Manchester i respon a un antic desig del músic. "Des que vaig començar a editar en solitari, fa ara deu anys, tenia la il·lusió d'oferir un enregistrament amb els dos elements bàsics amb els quals treball: guitarra i veu. Així, encara que és cert que un bon nombre de temes han sigut vestits amb altres elements acústics, l'espina dorsal de l'àlbum la constitueix l'enregistrament que vam fer a Manchester, durant tres dies d'octubre de 2009, amb la guitarra gravada d'una sola presa i la veu principal acompanyada de les meues pròpies harmonies", explica Briz.
El resultat és un disc lluminós, senzill, pròxim a l'oïdor i, des del mateix títol, d'esperit molt estival. Un treball que inclou onze peces (entre elles, una adaptació del poema Font asserena de la llibertat de Vicent Andrés Estellés) i que el propi Òscar Briz defineix com un "disc acústic del cap als peus, que desprèn l'ambient bucòlic del lloc on viu, en plena naturalesa. "Són cançons senzilles en la composició i presentació, compostes a l'estiu sota l'auspici del to de Sol i l'astre del mateix nom. He cercat, per sobre de tot, donar espai al text i a la melodia, fugint d'acompanyaments innecessaris", ha declarat.
L'estiu, d'altra banda, arriba al públic per una doble via: el segell valencià LaCasaCalba ha llançat una edició que es pot adquirir en les tendes habituals i, alhora, la revista 'Enderrock' va distribuir gratuïtament l'edició senzilla de l'àlbum amb el seu número de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada