dimarts, 5 d’octubre del 2010

So de Sons II: a la recerca d'un circuit regular per a la música en valencià

La segona edició d'este circuit de "Música en Valencià" comença a rodar amb la clara intenció d'establir un bon número de sales privades on siga normal i no excepcional sentir grups en la nostra llengua.
Amb a participació dels sis grups que l'integren a la cinquena edició de la Llotja de Música urbana de Vila-real el passat cap de setmana, es va donar el dissabte el tret d'eixida a una nova edició del Circuit de Música en Valencià So de Sons. Després de l'èxit de la edició inicial, els organitzadors presentaren als grups participants i les novetats de esta segona edició en una roda de premsa que va tindre lloc divendres passat a Ca Revolta.
Amb Aljub i Artaica com a grups de la categoria folk; Xavier Morant i Hugo Mas en la de cançó d’autor, Pinka i Lilit i Dionís en la de pop-rock i Mc Fabre com a grup revelació, el circuit pren cos en una segona temporada a la que, com va explicar Tubal Perales, de la junta directiva del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), es pretén "associar en xarxa les sales privades i algunes entitats amb l’objectiu de reivindicar la protecció i la promoció del producte musical autòcton i en valencià".
Passant per sales d’Alcoi, València, Alacant, Muro o Xàbia, els objectius dels responsables de la iniciativa -el COM- són, a més de crear un circuit estable per a la música cantada en la nostra llengua, difondre i aconseguir visibilitat mediàtica per la música autòctona, "normalitzar la cultura en valencià", "dinamitzar el sector" de la indústria musical valenciana, i "contribuir a consolidar l’actual protomercat d’oci i cultura en el nostre domini lingüístic i alhora crear sinergies entre els artistes i els programadors culturals de sales privades i institucions".
A la roda de premsa de divendres assistiren el cantautor Xavier Morant i Marc Nicolàs, del grup Desgavell (grup que participa com a suplent), i tots dos coincidiren a l'hora d'afirmar que "esta és una bona iniciativa per a potenciar els grups a les sales privades, ja que habitualment els concerts son a l’aire lliure i a l’hivern no se’n produeixen tants". També assenyalaren que el circuit "és una bona oportunitat per a intercanviar experiències amb altres grups que també canten en valencià". El seu desig, segons recalquen des del COM, és que el circuit es consolide i ajude a fer visible la música en valencià perquè els programadors i agents culturals dels ajuntaments i altres institucions en prenguen nota i puguen veure com les sales també s’omplin amb la música cantada en valencià.
El circuit, les dates del qual es poden consultar en la seua pàgina web, finalitzarà al Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada