dijous, 6 de gener del 2011

Descarrega "Sirga", el nou disc de Xeic!

PhotobucketJa us podeu descarregar gratuïtament "Sirga", el nou disc dels XEIC!!
(Clicka a la imatge per descarregar-lo)

Fa més d’una dècada que Xeic! batega dalt dels escenaris pels pobles i ciutats d’arreu dels Països Catalans. Una dècada en què el grup ha crescut, s’ha fet gran i ha presenciat el pas de xiquet rebel i experimental a jove madur i amb ganes d’evolucionar i d’aprendre.
Per commemorar aquests deu anys, ens presenten el seu últim treball: "Sirga".
"Sirga" es resumeix en cinc paraules: Sentiment, Il·lusió, Resistència, Gresca i Amor per una cultura i una manera de viure pròpia de la gent de l’Ebre. Xeic! vol plasmar la singularitat d’aquestes terres en un espectacle únic, intens i polifacètic, on es barregen diferents arts per aconseguir el contrast d’emocions. La música s’erigeix en un riu d’històries i sensacions que s’harmonitzen i es complementen amb la profunditat de la literatura, el vigor del ball popular, l’esteticisme de la pintura i l’humor de pinzellades teatrals. El resultat és un directe innovador i entretingut per a que els espectadors de tota mena gaudeixin durant tota la posada en escena.

Fruit d’aquest espectacle naix el disc homònim, SIRGA. L’homenatge a la terra també ho és a la seva gent, a la seva manera de viure i veure el món. Per això SIRGA és un tribut als pagesos, artesans, ramaders, pescadors, escriptors i artistes, a tots els homes i les dones que, imitant la tasca dels sirgadors, han estirat el llaüt de la cultura i les tradicions ebrenques a través del temps i la memòria per fer-nos tal com som.
En conseqüència, la millor manera de transmetre aquest testimoni és fer sentir la veu d’alguns dels nostres poetes però des d’una nova perspectiva. Els versos s’han musicat a partir de l’esperit de Xeic!. D’aquesta manera s’ha aconseguit una fusió entre la literatura i la música que s’identifica plenament en l’estil de la formació ebrenca i desprèn, alhora, vitalitat i costums, optimisme i vivències, cultura i reivindicació. I per sobre de tot Sirga és força i desig, lluita i esperança per fer sentir la veu d’un poble.
Sirga es basa en textos d’autors del sud de Catalunya i de la Franja de Ponent, que tenen en comú estar al voltant del riu Ebre. Els poemes seleccionats són d’autors diversos: Artur Bladé i Desumvila, Andreu Carranza, Imma Pena, Hèctor Moret, Desideri Lombarte, M. Cinta Curto i Gerard Vergés. Les lletres giren al voltant de la guerra, l’exili, la vida al camp, l’agricultura…. En general, de tot allò que passa a l’entorn de la vida a les nostres terres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada