diumenge, 16 de gener del 2011

El nou pop valencià inaugura el cicle Expressió Directa

L’afirmació que ens trobem en un moment de gran vitalitat pel que fa al pop independent en català ja és un lloc comú. El que no és tan habitual és trencar el tòpic que diu que les noves propostes emergents tenen el seu radi d’acció exclusivament a Barcelona. La tercera edició del cicle Expressió Directa, que se celebrarà del gener a l'abril de 2011, vol demostrar el contrari i, per això, dóna el seu tret de sortida fent desembarcar a la Farinera dues de les propostes més interessants de pop en català fet al País Valencià: els alcoians Arthur Caravan i el valencià Senior i el Cor Brutal. El concert es completarà amb els barcelonins Samitier, que exerciran d’amfitrions (22 de gener, Auditori de la Farinera).
La tercera edició de l’*Expressió Directa segueix els mateixos paràmetres que van veure néixer aquest cicle de concerts, organitzat pel setmanari la Directa i el centre cultural la Farienra del Clot amb la idea de donar veu a expressions culturals alternatives i independents. Els concerts de petit format al bar del Brot continuaran sent un dels al·licients més importants del cicle per tota aquella gent que vulgui descobrir apostes noves. Enguany, hi actuaran els sabadellencs Lluís Oliva i les Arbequines (4 de febrer) i el raper Gato-el-Qiman. Després de l’èxit de la primera edició, el cicle Expressió Directa tornarà a acollir una nova entrega de l’Aplec Modernista del Barcelonès, en aquesta ocasió, amb la presentació d’un espectacle inèdit del DJ del Roselló Raph Dumas amb el músic barceloní Guillamino i un concert de Lo Pardal Roquer (26 de març). Com a l’edició de 2010, el cicle busca noves complicitats per enfortir la seva proposta. Per això, en el marc de l’Expressió Directa de 2011, se celebrarà una nova edició de Transglosadors, l’esdeveniment musical que busca unir dos mons aparentment tan llunyans com la glosa o el cant tradicional i el hip-hop (19 de febrer, Auditori+Brot).
D’altra banda, un altre espai de referència per la cultura crítica de la ciutat, l’Ateneu Popular de 9 Barris, se suma al cicle i, enguany, acollirà l’espectacle multidisciplinari Llibertat d’Expressió, Llibertat de creació (2 d’abril) i el concert de celebració del cinquè aniversari de la Directa, amb un concert de La Troba Kung-Fú (30 d’abril).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada