dimecres, 9 de març del 2011

Eina presenta en directe ‘L’Estat i la revolució’

Si hi ha una cosa segura que podem dir d’Eina –i també abans d’Inadaptats- és que són un col·lectiu musical que no té en compte modes i tendències a l’hora de fer la seva música. Per això no sorprèn que ara, en temps de crisi econòmica i ideològica, posin música i lletra a un llibre de Lenin publicat l’any 1917: L’Estat i la revolució. Un CD que distribueixen en exclusiva amb la revista ENDERROCK del mes de març i que presenten en directe a la sala RockSound de Barcelona el proper divendres 11, a les 22h.
Després de més de quinze anys d’aventura musical amb el col·lectiu Inadaptats, Àlex, Bull, Trashoo i companyia van encetar l’any 2008 una nova aposta musical amb Eina, publicant el disc L’art de la guerra, on posaven música al mític llibre homònim del filòsof xinès del segle II a. C. Sun Tzu. Ara hi tornen musicant el revolucionari rus Lenin amb els seus ingredients habituals: altes dosis de rock, punk i hardcore, incorporant també bases electròniques i hip-hop. El disc ha estat enregistrat als estudis de l’Ateneu Popular X i Cholbi Sorround a Vilafranca del Penedès, i a l’estudi Sonitrons de Molins de Rei. La producció ha anat a càrrec d’X-Cholbi, bateria del grup, i ha estat masteritzat a Catmastering per Juanjo Muñoz.
Àlex Vendrell, cantant del grup, explica: “Amb Eina ens vam marcar l’objectiu de plantejar cada disc com la musicació d’un llibre. A l’Estat i la revolució Lenin analitza les funcions reals de l’Estat, com funciona i a qui serveix en realitat. L’Estat, tal com el coneixem, és una màquina de guerra al servei de la classe que el controla, que és la burgesia”. Segons el cantant i lletrista del grup, “és de màxima actualitat parlar-ne en l’actual context, en què els estats estan fent la feina bruta del capital, retallant els drets socials aconseguits per les lluites obreres”. A nivell musical, Eina ha prioritzat fer una història “fer una història que arribés a la gent, amb lletres i músiques més directes, parlant de la vida més quotidiana”.
El concert d’Eina comptarà amb la participció d’Skatasun com a grup convidat.
Eina
Presentació en directe de 'L’Estat i la revolució'
Sala RockSound, Barcelona (c/Almogàvers, 116). 11 de març, 22h

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada