dimecres, 9 de març del 2011

Obrint Pas anuncia un fum de col·laboracions al nou disc

Eduardo Galeano, Isabel-Clara Simó, Pau Alabajos, Vicent Partal, Laia Altarriba, Feliu Ventura, Josep Nadal (La Gossa Sorda) i Cesk Freixas són alguns protagonistes de les històries que acompanyaran les noves cançons d'Obrint Pas.
Des de la seva darrera referència discogràfica –Benvingut al Paradís (Propaganda pel Fet!, 2007)– ha plogut molt. Després d’haver-lo tocat arreu, van aturar màquines un any i mig. Entremig, una visita a Palestina, una petita gira –amb concerts multitudinaris com el del BAM– i una gira pel Japó.
Els seguidors d'Obrint Pas fa temps que els reclamen un nou disc. Els seus desitjos s'han fet realitat: el passat mes de febrer la banda es va tornar a tancar a l'estudi. Han enregistrat el seu setè treball d’estudi entre dos espais: els Estudis Ground de Cornellà de Terri, amb Jaume Figueres, i els Garate d’Andoain, amb Kaki Arkarazo.
Xavi Sarrià ens avança: “Serà en format de CD-llibre i hi col·laboraran diferents escriptors. A cada autor li hem proposat de fer un text curt i emotiu sobre una cançó del disc, de manera que amplien, complementen o exposen què significa per a ells el text de la cançó”. Un grapat de plomes confidents complementaran les lletres que ha escrit el grup. Qui són? Hi trobarem textos inèdits d’Eduardo Galeano, David Fernàndez, Angela Jackson, Isabel-Clara Simó, Pau Alabajos, Vicent Partal, Laia Altarriba, Raul Zelik, Feliu Ventura, Josep Nadal (La Gossa Sorda), Cesk Freixas, Santiago Alba Rico...
Musicalment, com sona? “És eclèctic, amb sonoritats molt diferents –hi hem incorporat nous instruments–, però sense renunciar a l’estil fresc i directe que ens ha agradat sempre. Pensem que cada disc té el substrat de tots els altres, s’hi barreja tot el que hem viscut i après en els darrers anys.”
Hi col·laboren Fermin Muguruza, Mara Aranda, Tòbal Rentero (amb instruments de corda tradicionals), Xabi Arakama (trikitixa), Orxata Sound System i Eduard Casals (viola de roda).
Font: Enderrock



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada