dilluns, 2 de maig del 2011

La banda catalana “Pegasus” celebra els seus 30 anys d’història

Enguany se celebren els 30 anys d’història de la banda de jazz-rock i rock progressiu “Pegasus”. És per aquest motiu que la banda ha decidit celebrar-ho i ho farà amb dues accions: un concert a Barcelona el proper 10 de maig a la Sala Luz de Gas i un DVD que ha editat Pegasus Records que ha sortit encartat amb el numero de la revista JAÇ (abril-maig). 
Aquest concert-homenatge als 30 anys d’història de la banda farà un recorregut pels temes més carismàtics recuperant el més espectacular i estèticament representatiu de la seva discografia.
Reunió de virtuosos del jazz-rock i el rock progressiu, Pegasus obté una notable popularitat als anys vuitanta amb les seves composicions instrumentals que fonen línies melòdiques diàfanes i sentit de l'experimentació.



El grup neix el 1981 de la unió de quatre músics molt experimentats, Max Sunyer (exTapimán, Vértice, Iceberg), Rafael Escoté (exGòtic, Catalonia); Santi Arisa (exFusioon) i Josep Mas, Kitflus (exIceberg). “Pegasus” no és un mite però quasi. Poques formacions musicals catalanes poden lluir en el seu historial haver actuat en el festival de Montreux i haver trepitjat escenaris de pel·lícula com el Carnegie Hall de Nova York. Fidel a l’aura mitològica del cavall alat que va inspirar-li el nom, el grup Pegasus ha invocat la llegenda d’un altre dels animals de l’Olimp, l’au Fènix, i ha ressorgit de les seves cendres per tornar a volar de nou.
Després de deu anys d’inactivitat el grup va reaparèixer l’agost de 2007 amb un concert a Vilafranca del Penedès que, lluny de suposar un retorn puntual, significaria el punt de partida de la resurrecció que ara es concreta. Durant els seus quinze anys de vida van consolidar-se com una formació única en el seu entorn. A mig camí entre el rock simfònic i el jazz progressiu, els seus components van apostar per la fórmula personal d’abocar les sonoritats d’arrel i una declarada filiació mediterrània sobre els conceptes musicals del moment. 
El DVD ofereix el concert del 2008 a L'Auditori de Barcelona i els millors moments del 1984 a Montreux i sortirà encartat en el proper numero de la revista JAÇ (abril-maig 2011).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada