divendres, 20 de maig del 2011

Sanjosex, El Petit de Cal Eril, Oliva Trencada i Esperit junts en un cicle de concerts

Cançons d’ahir, d’avui i de sempre. Cançons que, com que són de tots, no són de ningú. O de “dingú”, com es diria popularment a molts racons del territori. Tots hem begut d’aquesta aigua que, misteriosament, corre pel nostre subsòl des de temps immemorials, una font que no s’eixuga mai. I que es troba en el subconscient de molts dels artistes que, avui, lideren creativament la nostra escena musical.
Amb “Cançons de dingú” neix un cicle on aquests artistes vinculats a la nova escena independent s’aproximaran a cançons d’ahir, d’avui i de sempre. Es tracta d’un cicle amb personalitat pròpia que neix de la col·laboració entre el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i el segell musical Bankrobber. En aquesta primera edició hi participaran Sanjosex, El Petit de Cal Eril, Oliva Trencada i Esperit.

La peculiaritat del cicle “Cançons de dingú” és que els artistes participants integren en el seu repertori algunes referències al cançoner tradicional, posant-hi especial èmfasi. D’aquesta manera, es posa de manifest la relació umbilical entre la música popular del nostre país amb els registres més actuals i contemporanis de l’escena pop.
Cal destacar que una experiència preliminar de “Cançons de dingú” ja es va portar a terme al BAM de 2009 amb un concert del Petit de Cal Eril on van intervenir, com a convidats, Anímic, Oliva Trencada, Espaldamaceta i Esperit, en una plaça del Rei completament plena.


Programació del cicle
 3 de juny – 21h30
El Petit de Cal Eril

10 de juny – 21h30
Sanjosex

17 de juny  – 21h30
Oliva Trencada + Esperit!

On?
Centre Artesà Tradicionàrius
Travessera de Sant Antoni 6-8
Gràcia, Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada