divendres, 1 de juliol del 2011

Carles Pastor i els poetes contemporanis

Carles Pastor acaba d'enregistrar el disc "Els ulls de Bob" en què ha musicat onze poetes valencians actuals, Jaume Pérez Montaner (Que sempre torna), Ramon Guillem (Síndrome d'abstinència), Isabel Robles (Adagio), Eusebi Morales (Galimaties), Maria Fullana (Les muntanyes), Encarna Sant-Celoni (Paròdia), Francesc Mompó (A Guillem Agulló, A Mercè del temps), Teresa Pasqual (A la mesura de les teues coses), Enric Monforte (Capital del dolor), Manel Alonso (Dona) i Berna Blanch (Deixeu-me). 
El disc duu una presentació del crític musical Josep V. Frechina, i la funda ha estat creació del pintor Jordi Albinyana (ja havia fet els dissenys del disc Te'n cantaré més de mil de Pep Jimeno, Botifarra; La noia del nord, de Carles Pastor o l'edició limitada de Miquel Gil i Manel Camp). Cada funda és única, perquè de les 1.000 que se n'han fet no n'hi ha dos d'iguals. A més a més, Miquel Gil ha col·laborat en un parell de cançons.
Entre les cançons que es poden trobar al disc está una de l'escriptor de l'Olleria dedicada a Guillem Agulló, el jove de Burjassot assassinat per membres d'una banda de neonazis. 
Per la seua banda, el poemari de Juli Capilla "Raspall", guanyador del premi Ciutat de València de Poesia Roís de Corella en l'edició del 2009 i recentment publicat per l'editorial Bromera, continua la seua venda. 
L'escriptor valencià, nascut el 1970, fa a "Raspall" un repàs de la seua infantesa i joventut a través d'un homenatge a la pilota valenciana, que fa de símbol identitari i reivindicatiu de l'especificitat valenciana. Així, l'autor torna a la temàtica del compromís que ja havia tractat a "Llibre dels exilis", la seua obra anterior, des d'una altra vessant. Aquell era, per al poeta, un llibre "polític, de denúncia d'una situació ignominiosa", mentre que "Raspall" és "una defensa entre orgullosa i atrevida del poble com a espai vital generós". El poemari inclou algunes fotografies de pilotaris valencians com ara el Genovés, Àlvaro o Waldo.
Levante-EMV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada