dimecres, 13 de juliol del 2011

Obert el termini per participar al Premi Pino Piras de cançó


Ja està obert el termini per participar en la quarta edició del Premi Pino Piras per a la cançó en llengua algueresa i llengües minoritàries, una oportunitat per donar-se a conèixer més enllà de les fronteres, on també es parla el català. Ací podeu trobar les bases del concurs i els premis en metàlic que s'adjudiquen els guanyadors.. Anim!
Reglament del Premi Pino Piras
Art. 1— Les associacions culturals Cabirol i Chichimeca, i la família Piras, amb l’aportació de l’Ajuntament de l’Alguer, anuncien la 4ª edició del Premi Pino Piras per a la cançó en llengua algueresa i llengües minoritàries, dedicat a Pino Piras.
Art. 2—El concurs té entre els seus objectius la valorització i la promoció de la cançó algueresa, dels artistes que componen cançons en llengua algueresa i que proposen cançons tant en l’àmbit de la tradició com en el de la innovació musical.
Art. 3—Hi podran participar grups o artistes solistes, tant autors com intèrprets de la cançó algueresa, inscrits o no inscrits a la SIAE (Società Italiana degliAutoriedEditori) , els quals hauran de presentar al Comitè Artístic del Premi una cançó en alguerès o en una llengua minoritària. La participació en el concurs és oberta també als autors i/o intèrpretssota contracte discogràfic.
El concurs esdivideixen dues seccions: una principal dedicada a les composicions en llengua algueresa i catalana, i una altra a la qual poden accedir composicions en dialectes i llengües minoritàries de Sardenya i de la resta d’Europa.
Art. 4— La cançó, completa en lletra i música, haurà de tenir, sota pena d’exclusió, les següents característiques:
·         Ésser en llengua algueresa o altra llengua minoritària de Sardenya i/o de la resta d’Europa.
·         Nocontenir elements que violin la llei ni els drets de tercers.
·         No contenir missatges ofensius en relació a tercers.
·         No contenir missatges publicitaris a favor de persones, productes o serveis.
Art. 5— Les cançons podran ésser enviades amb les següents modalitats:
·         En format MP3 a la següent adreça de correu electrònic: premiopinopiras@gmail.com, adjuntant-hi un arxiu amb la lletra de la peça i un breu currículum dels autors/intèrprets.

·         Per correu postal a l’adreça següent: Premi Pino Piras, c/o AssociazioneCulturale Cabirol, via BrigataSassari, nº 33, 07041 Alghero, enviant juntament amb el CD de la peça musical també la lletra i un breu currículum de l’autor o de l’intèrpret.
Les propostes hauran d’arribar dintre i no més enllà del 30 de setembre del 2011.

Art. 6— Per participar-hi no es demana el pagament de cap quota d’inscripció.
Art. 7— No es tornaran ni la documentació ni el material tècnic enviats. L’organització podrà utilitzar, sempre que vulgui, el material rebut per a una eventual publicació discogràfica.
Art. 8— La selecció dels finalistes del Premi Pino Piras la farà, de manera privada, un Comitè Artístic compost per experts triats per l’organització del premi. La resolució del Comitè Artístic és inapel·lable.
Art. 9— Només les cançons preseleccionades seran interpretades públicament amb ocasió del Premi Pino Piras 2011. La interpretació serà en viu segons la modalitat establerta per l’organització. El guanyador rebrà un premi en metàl·lic de 1.000 € per les composicions en alguerès o català, i de 500 €per les composicions en altres llengües minoritàries.
Art.10— L’Associació es compromet a observar totes les disposicions que emanen de la SIAE en matèria de concursos de cançons.
Art.11— En cas de controvèrsiaserà competent, de manera exclusiva, el Tribunal de Justícia de Sàsser (Sassari).

Per a qualsevol informació, podeu:
·         trucar al telèfon 0039/3478335229
·         escriure a l’adreça electrònica premiopinopiras@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada