dilluns, 8 d’agost del 2011

La poesia de Pau Riba i la música de Roger Mas s'uneixen en un festival a la ribera del riu Muga

El festival Mugada oferirà aquest dimarts a Sant Llorenç de la Muga, una programació que sintetitza música i poesia, i que tindrà artistes com Roger Mas, Pau Riba i Toti Soler, que interpretaran les seves cançons i recitals a la riba del riu Muga. Aquest certamen, que se celebra per primera vegada i és gratuït, reunirà artistes catalans de diverses generacions i estils com el jazz, la música contemporània, la poesia i el teatre.
La vetllada començarà amb l'actuació del músic local Joan Serra, el sabadellenc Esteve Sabater --autor de discos com 'Dolça companyia' (Picap)-- i l'escriptora Maite Mòdol, que interpretaran l'espectacle 'El llibre de la vida', un recorregut per les quatre estacions de la mà de la lírica i la poesia.
L'artista de Figueres Joanjo Bosk presentarà el seu nou disc 'En el temperament del Vent', en què canta versos de poetes empordanesos com Mari Àngels Anglada, Josep Pla, Carme Guasch i Palau i Fabre, entre d'altres. El director escènic Hermann Bonnín --fundador del Brossa Espai Escènic-- i la filòloga Sabine Dufenoy recitaran a dues veus una vintena de poemes de l'artista francès Arthur Rimbaud, que van ser traduïts per Brossa el 1974.
El guitarrista i cantant Toti Soler interpretarà 'Guitarra Catalana', una selecció de peces per a guitarra compostes per ell mateix, que amalgamen tots els estils que ha anat practicant al llarg de la seva carrera. L'iconoclasta Pau Riba, pioner del rock cantat en català, donarà a conèixer la seva faceta de poeta, amb composicions com 'La vida nova', 'Carta a la vida', 'La nit blanca' i 'Guerra molla'. Roger Roca posarà el punt final al festival amb les seves cançons, que barregen la llengua del carrer amb la literària i se sustenten en tres pilars: la música moderna, la d'arrels catalanes i les músiques ancestrals del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada