divendres, 9 de setembre del 2011

Antònia Font, Astrud, Mando Diao i Herman Dune marcaran el ritme al BAM

Els mallorquins Antònia Font, els suecs Mando Diao, els excèntrics Astrud, i els francesos Herman Dune, que han guanyat popularitat en posar música a l’anunci estiuenc d’una coneguda marca de cervesa, seran els grans protagonistes del Festival Barcelona Acció Musical (BAM), que se celebrarà entre el 22 i el 23 de setembre en el marc de les Festes de la Mercè. El director del certamen, Carles Consea, que s’estrena aquest any en el càrrec, ha explicat que, encara que s’han programat concerts de grups amb gran capacitat de convocatòria, l’ “essència” del BAM continuen sent els escenaris petits.
“Volem que la gent es passegi pel centre de Barcelona i es deixi sorprendre”, ha assenyalat Consea, que ha afegit que l’important és que la gent pugui descobrir noves propostes. Amb aquest objectiu, el BAM ofereix una programació que barreja els grans noms amb propostes més intimistes, en funció de l’escenari i la plaça on s’hagin programat. La plaça del Rei, per exemple, acull els concerts més “intimistes i delicats” amb grups com Astrud -acompanyats pel Col·lectiu Brossa -, els catalans Anímic, els irlandesos Villagers, els canadencs Little Scream i les bandes nordamericanes Maïa Vidal i John Vanderslice.
Les propostes més “experimentals i avantguardistes” estaran ubicades a la plaça dels Àngels, on actuaran grups com Za!, que interpretaran les cançons del seu últim àlbum, ‘Megaflow’ (Aquarel), els nordamericans Man Man i el seu rock singular i els anglesos Portico Quartet, que aquest any van estar nominats als prestigiosos premis Mercury Prize.

Els grups més multitudinaris es concentraran al parc del Fòrum, on els espectadors podran veure a Antònia Font -omnipresents en tots els festivals dels últims mesos – i els andalusos Lori Meyers, que aconsegueixen congregar a milers de fans. També es podran escoltar propostes més intimistes, com les de El Petit de Cal Eril i el seu disc ‘Vol i dol’ (Bankrobber), els catalans Mazoni i el rock and roll de Carlos Cross.La proposta més multitudinària serà possiblement la que dissabte 24, que congregarà a Herman Dune, Mando Diao i 4t 1a, als voltants de l’Antiga Fàbrica Damm, situades entre els carrers Rosselló i Cartagena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada