dissabte, 10 de setembre del 2011

Dagoll Dagom condensa en el musical 'Cop de rock' l'època daurada del rock català

El rock català dels anys 90, el de bandes com Sopa de Cabra, Els Pets, Sau i Lax'n'Busto, és el pretext que la companyia Dagoll Dagom ha utilitzat per crear un dels muntatges més esperats de la temporada a Barcelona: 'Cop de rock', un musical fet a base de grans èxits que es podrà veure a partir d'aquest diumenge al teatre Victòria. El director, guionista i alma mater del muntatge, Joan Lluís Bozzo, ha explicat aquest divendres en roda de premsa que el musical no té la voluntat de ser "l'antologia del rock català", i que les cançons s'han escollit perquè donessin sentit a l'argument, sense pensar en quotes.
   El musical s'estructura en dues parts: el primer acte està ambientat al 1992, un any d'"eufòria nacional" gràcies als Jocs Olímpics de Barcelona, moment que representa l'etapa de formació i joventut dels personatges, encara marcats per la innocència, i la tendra història d'amor entre Roc i Lluna, els protagonistes.
   En un poble de l'Alt Empordà, un grup de nois intenten tirar endavant una banda anomenada 'Cop de rock', liderada per Roc (Roger Berruezo); allà coneixen un grup de noies de les Terres de l'Ebre, que han pujat al Cap de Creus per fer el comiat de soltera de Lluna (Mariona Castillo).
   La segona part arrenca l'any 2004, l'any del Fòrum Universal de les Cultures, un moment "una mica deprimit" que per a Bozzo representa també la falta d'autoestima de la música en català, un panorama de desconfiança que dóna la volta i finalment ofereix una 'segona oportunitat' als protagonistes, que reneixen i recomposen el seu món musical amb més força si és possible que quan eren joves.
Deixant de banda els paral·lelismes amb la tornada als escenaris de Sopa de Cabra --Bozzo insisteix que és només una "casualitat màgica"-- , el director ha remarcat que la idea original és, en realitat, dels germans Xasqui i Toni Ten, que li van proposar el projecte i s'han encarregat de la direcció musical.
La música és el principal reclam de 'Cop de rock', i és que sonaran més de 50 temes, com 'Més que la meva sang' (Lax'n'Busto), 'Bon dia' (Els Pets), 'Boig per tu' (Sau), 'L'Empordà (Sopa de Cabra) i 'Corren' (Gossos), entre molts d'altres, tot i que gairebé cap s'escoltarà sencer i la majoria tenen arranjaments innovadors que els faran gairebé irreconeixibles.
"Les cançons les hem despullat musicalment i les hem tornat a vestir", ha dit Toni Ten, que ha posat com a exemple una festiva cançó d'Els Pets, que en el musical serà intimista, acompanyada només del piano i un violoncel.
   També hi haurà una cançó especial composada per a l'ocasió, i la música serà en directe: una bateria, un baix, dues guitarres i un teclat.
   Entre l'extens repertori hi haurà dues absències destacades: Sangraït i Unmpa-pah, els primers perquè no hi ha hagut acord amb la discogràfica, mentre que el segon no hi serà per exprés desig del grup, ha comentat Bozzo.  Dagoll Dagom confia que aquest sigui l'espectacle revelació de la temporada, per la qual cosa el 28 de setembre hi haurà una estrena oficial a la qual assistiran els components de tots els grups que apareixen en escena i ja s'està preparant el disc oficial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada