divendres, 13 de gener del 2012

El disc més ´indie´ i cru d´Autòmats

Torna Autòmats. Les revelacions microscòpiques suposa el segon treball d'una banda que debutà amb un exitós Cançons en blanc i negre i que hui divendres estarà, a partir de les set de la vesprada, a a sala Metro d'Alzira, per oferir una exposició artística que aglutinarà les pintures i fotografies que conformen la coberta de l'àlbum així com alguns objectes i instruments musicals del grup. També tindrà lloc una petita roda de premsa i la interpretació de diverses cançons del nou àlbum.
Aquest segon disc conté un so molt més "indie" i cru i en ell combinen la sofisticació dels sons sintetitzats amb els més clàssics del pop, donant un major protagonisme als pianos i als instruments de percussió, al temps que s'empren línies de guitarra i baix més contundents. Les acurades produccions de Nacho Vaquero i Miquel Herrero ens remeten a sons més actuals, més vinculats a bandes actuals de l'escena internacional, com ara Coldplay, Arcade Fire o Muse, i d'altres nacionals com Los Planetas, i al temps recorden l'època daurada del denominat "rock mediterrani".
Segons afirma el cantant, Miquel Herrero, "Autòmats continuem sonant a Autòmats, simplement hem buscat una altra orientació, un poc més contundent, més àcida i al temps noves harmonies i produccions, incorporant sintetitzadors i altres instruments no tan convencionals".El concepte del disc requereix també de la participació puntual de l'orquestra amb arranjaments per a una quinzena d'instruments, amb una tasca que ha corregut a càrrec de la Societat Musical Beniatjarense, mentre la masterització ha estat elaborada per Nacho Vaquero i Juan Hidalgo, responsable de treballs d'Andrés Calamaro, Marlango o The Sunday Drivers. "'Les revelacions microscòpiques' és una experiència entre ciència i mística, és un laboratori espiritual i empíric on tenen cabuda deliris musicals amb regust de pop", afirma Herrero. A Alzira es podran adquirir els primers exemplars del nou àlbum, ja que aquest no sortirà al mercat fins avançat el gener.
El primer disc d'Autòmats va obtindre el guardó de Millor Disc de Pop a 2010 als Premis Ovidi Montllor i tan sols uns mesos més tard la banda va aconseguir fer-se amb el Premi a Millor Banda del Circuït de la Música en Valencià. El darrer any, 2011, va guanyar altra vegada als Premis Ovidi, en aquest cas per millor videoclip.
Publicat en Levante-EMV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada