dimecres, 29 de febrer del 2012

Manel, Obrint Pas i Amelie, entre els guanyadors de la votació popular dels premis Enderrock

Els grups Manel, Obrint Pas, La Pegatina, Anna Roig, Cesk Freixas, Estopa i Amelie són alguns dels guanyadors de la votació popular dels premis Enderrock, sumant-se al veredicte de la crítica, que ha situat Manel, Antònia Font, Joan Colomo, Carles Dènia i La Iaia entre els més destacats, segons ha confirmat l'entitat aquest dimarts en roda de premsa. La votació popular d'aquest any ha rebut més de 22.000 vots i ha situat Amelie com a millor grup revelació i millor web, Estopa com a millor grup en altres llengües, i ha considerat millor videoclip el treball 'Aniversari' de Manel i la millor lletra de cançó la de 'Jenifer' dels Catarres. En la categoria de pop-rock, el públic i la crítica han coincidit considerant com a millor disc de l'any el treball '10 milles per veure una bona armadura' de Manel, que també s'enduen el premi a la millor cançó per 'Benvolgut'.
El reconeixement al millor directe ha recaigut a La Pegatina, mentre que el millor artista de pop-rock, segons la votació popular, ha estat Obrint Pas.
Respecte a la cançó d'autor, Anna Roig i l'Ombre de ton Chien s'ha endut dos premis: el de millor disc per 'Bigoti vermell' i el de millor directe, i Joan Masdéu ha rebut el guardó per la millor cançó d'autor per 'El carrer dels jocs florals', mentre que Cesk Freixas ha estat considerat el millor artista.
En la secció de folk i noves músiques, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries + Pep Gimeno 'Botifarra' s'han endut tres premis; el de millor disc per 'La Barraca', el de millor cançó per 'Havanera de canyes i fang', i el de millor artista, i Terratombats ha rebut el de millor directe.
Els premis Jazz han reconegut com a millors discos ex aequo a 'Free Spirits Big Band' de David Mengual i 'Evans' de Marcel·lí Bayer, i per primera vegada, Enderrock inclou la secció de música clàssica, atorgant a Bernat Vivancos el guardó de millor disc pel seu treball 'Blanc'. D'altra banda, Enderrock ha fet lliurament de reconeixements a empreses de la indústria musical, entre les quals hi ha la discogràfica Bankrobber, el festival Acústica, pel seu model únic, epicentre singular i arriscat per als artistes joves, al Club de la cançó, al Black Music Festival, a les promotores Produccions animades i Doctor Music i al festival de música folk Tradicionàrius.
El director de L'Acústica de Figueres (Girona), Xavi Pascual, ha volgut solidaritzar-se amb els festivals que estan caient i ha demanat a les administracions i productores que no els deixin de banda, mentre que el director de Tradicionàrius, Jordi Fàbregas, ha demanat "una mica més de definició per part de les institucions, que a vegades hi són i altres desapareixen". La gala de lliurament dels premis, conduïda per Pere Mas, es farà el pròxim 12 de març a la sala Apol·lo de Barcelona, on actuaran els grups Obrint Pas, Els Catarres, Txarango i Joan Colomo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada