diumenge, 4 de març del 2012

Wantun presenta "Anònim X"

Wantun és un formació amb una consolidada trajectòria en el panorama de l’indie actual. Després del seu primer disc Animalia (Picap 2010), presenten Anònim X (Picap 2012) on es desmarquen de l'actual tendència folk, fent una aposta arriscada per l'electrònica de sons industrials i la sonoritat indie característica de la banda. La constant evolució del grup ha fet que el seu directe sigui enèrgic i espectacular, amb relectures de les pròpies cançons, un ús distintiu de l'electrònica, les programacions i els sintetitzadors.
Anònim X sorgeix principalment de la música ideada pel grup wantun per l'espectacle multidisciplinari WANCUB LA FI DE LA INSPIRACIÓ (teatre, música i projeccions) estrenat el 2011. L'obertura del disc (In Aether) ens trasllada a l’èter, el cinquè element segons la física clàssica. Ens allunya progressivament dels altres quatre elements tangibles (aigua, aire, foc i terra) amb els que lluitem diàriament per aïllar-nos en un estat entre la consciència i la inconsciència, en el que es mou tot el disc fins a la porta de sortida (Out Aether). Apartir d'aquí l'oient es trobarà històries d'anonimat, de soledat, de desesperació, d'il·lusió, de ruptures, d'amors filials, d'amors impossibles i fins i tot la reversió del final de la pel·lícula Abans del vespre (July Delpy i Ethan Hawke). Sensacions i emocions agredolces portades a la mida sònica de wantun.
El so wantun ha evolucionat en aquesta entrega. Electrònica industrial acurada i arriscada, compassos impossibles, tempos inusualment accelerats, tornades que no et pots treure del cap, cançons sense línies melòdiques repetibles i repeticions deliberades obliguen a fer més d'una escolta per entreveure tots els elements introduïts. Wantun ha tensat un volta més la corda. Les referències a clàssics contemporanis (Phoenix, Radiohead, Wilco, The Strokes, Postal Service, etc) i de tots els temps (The Beatles, Rolling Stones, Velvet Underground, etc) són inesgotables. Tots han estat revisitats segons les noves premisses que s'ha imposat la banda de cara al nou disc.
El disc ha estat gravat a Blind Records, i la producció ha estat compartida de nou amb The Blind Joes (Santos & Fluren) (productors de bandes com Sidonie, Love of Lesbian, 4rt 1a, etc). A més compta amb la col·laboració especial d'en Valen Nieto de Raydibaum fent veus a Safaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada