dissabte, 26 de gener del 2013

Comença el Barnasants

El festival Barnasants estrenà la seva divuitena edició ahir --i fins al 14 d'abril-- amb les actuacions a Vielha d'Enric Hernàez i l'aranesa Alidé Sans, que precediren un centenar d'actuacions com les de Maria del Mar Bonet, Albert Pla, Antònia Font, Llorenç Santa Maria, Marina Rossell i Sílvia Comes, entre molts altres artistes. En aquests mesos també hi haurà concerts de Pi de la Serra, Joan Amèric, Ester Formosa, Sílvia Pérez Cruz, Roger Mas, Rafa Pons i Dani Flaco, així com de Los Secretos, Jarabe de Palo, Ismael Serrano, Javier Krahe i Javier Ruibal.
Amb un pressupost d'uns 450.000 euros --retallat en un 5%--, aquest festival arrenca a Vielha en una aposta descentralitzadora per part de l'organització, amb un concert en què els artistes musicaran poetes catalans i occitans que daten des del segle XIII fins a l'actualitat. Entre les actuacions previstes, Barnasants acollirà també l'última actuació sobre els escenaris catalans de la banda Al Tall, que ha anunciat la seva retirada, en un últim concert a l'Auditori. També destaca l'actuació de Xavier Baró al Cafè Teatre L'Escorxador de Lleida, un espectacle en el qual l'artista recupera l'esperit dels joglars i poetes als quals ha musicat al llarg de la seva trajectòria.
Aquesta edició del festival rendirà homenatge a la 'Primavera valenciana' amb un concert solidari sota aquest nom, que es farà al Palau de Congressos de la ciutat de llevant, i en què actuaran Cesc Freixas, Pau Alabajos i Feliu Ventura, entre d'altres. La clausura del festival es realitzarà a les Cotxeres de Sants entre el 12 i el 14 d'abril, amb les actuacions de Javier Krahe; Miquel Abras i Cesc Freixas, amb el concert 'Cançons de nosaltres i el món', i Pau Alabajos, que interpretarà 'Una amable, una trista, una petita pàtria'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada