diumenge, 14 d’abril del 2013

El BarnaSants perd un mínim d'un 30% de recaptació malgrat mantenir el nivell de públic

El Festival Barnasants de Barcelona ha perdut entre un 30% i un 40% de recaptació en aquesta edició malgrat haver mantingut un nivell de públic semblant a l'edició anterior, a falta de tancar el festival aquest diumenge. Segons ha explicat en roda de premsa aquest dijous el director, Pere Camps, la caiguda de la recaptació es deu, entre d'altres, a les ofertes realitzades per part del festival als seus espectadors, els qui han pogut adquirir entrades amb fórmules com el dos per un per compres anticipades. Amb un pressupost global pròxim al mig milió d'euros, el festival ha patit una retallada "política" per part de la Diputació de Barcelona d'uns 9.000 euros, i de 10.000 euros per part del Ministeri de Cultura, ha lamentat Camps.
Ha destacat la "fidelització" del seu públic que, malgrat estar arruïnat, ha seguit assistint en la mateixa proporció a aquest festival, amb un perfil 99% autòcton, ha remarcat. L'organització ha assumit a més l'increment un 13% de l'IVA cultural en el preu de les entrades: "Se'ns està fent molt difícil", ha avisat Camps referint-se a la caiguda del finançament públic cap a festivals catalans, com el Tradicionàrius, el Barnasants i el Festival de Jazz de Terrassa. De fet, Camps ha censurat que les administracions públiques subvencionin festivals com el de Cap Roig i el de Peralada pels patrocinadors que aquestes cites tenen darrere i pels artistes que representen, com Elton John.

CONCERTS FINALS
El festival posarà punt final a la seva 18 edició aquest cap de setmana amb tres concerts "molt especials", a càrrec de Javier Krahe, Miquel Abras i Cesk Freixas, i Pau Alabajos, que tindran lloc a les Cotxeres de Sants de Barcelona. El concert d'Abras i Freixas és una col·laboració inèdita que acabarà en l'edició d'un disc --que sortirà en un mes-- en què, amb un repertori d'una vintena de temes, els dos artistes han buscat allò que els uneix: "Els cantautors i la Nova Cançó dels anys 60 i 70", han explicat tots dos. Interpreten junts el 90% de les cançons del recital, i una veu en 'off' --de l'actriu Txe Arana-- va teixint l'espectacle, que té veu, guitarra i percussió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada