dijous, 30 de maig del 2013

El Fesfoc, el concert de Fogueres de la Gira d’Escola Valenciana, esdevé l’avantsala del Feslloch

La 8a edició de La Gira, el festival itinerant de música en valencià d’Escola Valenciana, va arrancar el 17 de març amb motiu del Concert de Falles i acabarà amb el Feslloch, el festival de tres dies que l’entitat cívica organitza junt a l’Ajuntament de Benlloch i l’Associació Cultural Pitxurrull. Però abans encara queden alguns concerts del tour de música en valencià per celebrar-se. Aquest dissabte 1 de juny hi ha una doble cita, els concerts de La Gira a Balones i Bocairent. Tots dos pobles acullen aquest cap de setmana les Trobades d’Escoles en Valencià a les seues respectives comarques i aquestos concerts seran el punt i final de les festes per la llengua de l’Alcoià-Comtat i de la Vall d’Albaida.
Així mateix, una de les fites importants del festival itinerant que organitza Escola Valenciana és el concert de les festes de Fogueres d’Alacant, l’anomenat Fesfoc. “Aquest concert s’organitza des de fa uns anys i per a nosaltres és fonamental dur-lo endavant, ja que està emmarcat en unes festes com les de Fogueres i volem que la música en valencià estiga present en aquest ambient festiu de la comarca de l’Aacantí”, ha explicat Voro Golfe, coordinador de La gira d’Escola Valenciana. El Fesfoc compta amb la implicació organitzativa de La Cívica d’Escola Valenciana i Reviscola i amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant i el Consell d’Estudiants d’aquesta universitat.
Se celebrarà el 15 de juny a la Universitat d’Alacant amb Orxata, Mugroman i La caixa de gel, que completen un atractiu cartell per assegurar el que ve a denominar-se “La gira en flames”, això és, un concert que assegura als assistents la festa en la nostra llengua.
Les entrades per al Fesfoc es poden adquirir a la botiga on-line d’Escola Valenciana www.escolavalenciana.org/fesfoc i a diversos punts de venda físics a 5 €:

- Alacant: seu de la Cívica d'Escola Valenciana, Casal Popular Tio Cuc.
- Universitat d'Alacant: llibreria Compàs
- Elx: Casal Jaume I 
- Mutxamel: Pub The Bain's

Des de març fins ara ja s’han celebrat 8 concerts de la Gira d’un total d’11, sense comptar el Feslloch. En total pels cartells de La Gira 2013 hauran passat 24 grups i cantants de música en valencià i als concerts que ja s’han celebrat han assistit més de 10.000 persones.

Concerts de La Gira 2013
· 1 de juny - Bocairent (la Vall d'Albaida): Odi, Rascanya i Karraska’l.
· 1 de juny – Balones (el Comtat): Badok, Esir i Tancats
· 15 de juny - Alacant FESFOC, concert de Fogueres: Orxata, Mugroman i La caixa de gel.
· 11,12 i 13 de juliol – Feslloch: amb a participació de 20 grups i cantants de música en valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada