dijous, 28 de novembre del 2013

Antònia Font diu adéu

El quintet mallorquí Antònia Font ha anunciat avui la seva dissolució, després de 17 anys i vuit àlbums, en un comunicat en el qual informen que el seu últim concert se celebrarà el proper 27 de desembre en el Teatre Principal de Palma. «Sense controvèrsia ni traumes interns, satisfets amb el treball realitzat» i conscients del seu llegat, els membres de la banda mallorquina consideren que ha arribat el moment de posar punt i final a la seva trajectòria i «concentrar-se en projectes personals no necessàriament relacionats amb la música», assenyala la nota feta pública pel grup musical. Joan Miquel Oliver (guitarra i composició), Pau Debon (guitarra i veu), Jaume Manresa (teclats), Joan Roca (baix) i Pere Manel Debon (bateria) coincideixen que el seu últim àlbum, «Vostè és aquí» (Robot Innocent, 2012), culmina la seva proposta artística i «és un digne epitafi per a una carrera que no encaixaria un pas enrere». Han decidit que el concert programat pel 27 de desembre en el Teatre Principal de Palma serà l'última oportunitat de veure'ls sobre un escenari.
En actiu des de 1997, Antònia Font ha publicat vuit discos (nou inclouent el directe «Pareix talment una foto», de 2008) que, a més de rebre un gran acolliment per part de la crítica i el públic, els han fet mereixedors d'un bon nombre de reconeixements. Entre els guardons rebuts pel quintet mallorquí en aquest temps figuren el Premi de la Música 2008 al millor àlbum de pop per «Cosir i Cantar» (2007 ), el Premi Nacional de Cultura (Música) de la Generalitat de Catalunya (2008), dos Premis Puig-Porret per «Alegria» (2002 ) i «Lamparetes» (2011) i un Premi Altaveu, entre d'altres. També reberen el premi Primera Plana de dBalears, en la seva primera edició. La nota recalca que el seu impacte «és difícilment mesurable en xifres i arriba fins a la medul·la d'una escena, la del pop cantat en català i del pop fet en l'Estat», que ells «van alliberar del context sociopolític, apostant per la creativitat en estat pur sense obeir cap dictat més enllà del del seu univers poètic, inconformista i radicalment independent».
La banda ha destacat la «actitud i aptitud» mantinguda al llarg de la seva trajectòria, així com «un llarg centenar de cançons i un bon grapat de concerts inoblidables» i ha declarat que s'acomiada «com no podia ser d'una altra manera, amb alegria».
Informació: dBalears

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada