dijous, 30 de maig del 2013

Coneix els secrets del Concert per la Llibertat

El Concert per la Llibertat serà un gran edeveniment de país, un clam de la societat civil per reclamar, a través del llenguatge universal de la música, el dret del poble català i de tots els pobles del món a poder decidir lliurement i democràtica el propi futur. L’11 de setembre de 2012, més d’un milió de persones es van manifestar a Barcelona amb el desig de poder exercir la pròpia sobirania cap a l’estat propi. El Concert per la Llibertat vol ser una nova ocasió perquè la veu del poble sigui escoltada dins i fora de Catalunya, i un esdeveniment que contribueixi a implicar tothom en la construcció del futur col•lectiu del país.

HORARIS:
16.00 h – Inici de la fira d’entitats a l’exterior del Camp Nou
18.00 h – Obertura de portes del Camp Nou
20.00 h – Inici del Concert per la Llibertat
00.00 h – Hora prevista de finalització

La direcció artística i escenogràfica del Concert per la Llibertat és a càrrec de Lluís Danés iGerard Quintana.
La direcció musical anirà a càrrec de Carles Cases, Dani Espasa i Xavi Lloses.

ARTISTES QUE HI PARTICIPARAN:
Alessio Lega
Andreu Rifé
Amadeu Casas
Beth
Bikimel
Carl Carlton
Carles Santos
Castellers de Vilafranca
Cesk Freixas
Companyia Elèctrica Dharma
Cobla de Cambra de Catalunya
Cris Juanico
David Alegret
Dyango
Fermín Muguruza
Ferran Piqué (Els Amics de les Arts)
Franca Masu
Gerard Quintana
Gorka Knörr
Gossos
Grup de Folk
Ivette Nadal
Joan Amèric
Joan Dausà
Joan Isaac
Joan Pau Cumellas
Joana Serrat
Jofre Bardagí
Jordi Batiste
Lídia Pujol
Lluís Llach
Maria del Mar Bonet
Marina Rossell
Mayte Martín
Mercedes Peón
Miquel Gil
Mouss & Hakim
Nena Venetsanou
Orfeó Català
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Paco Ibáñez
Pascal Comelade
Pastora
Pau Alabajos
Pedro Guerra
Pep Sala
Pere Jou (Quart Primera)
Peret
Projecte Mut
Quico Pi de la Serra
Sabor de Gràcia
Sopa de Cabra
Titot i David Rosell (Brams)
Xarim Aresté (Very Pomelo)
Yacine Belahcene
Yannis Papaiannou

El Fesfoc, el concert de Fogueres de la Gira d’Escola Valenciana, esdevé l’avantsala del Feslloch

La 8a edició de La Gira, el festival itinerant de música en valencià d’Escola Valenciana, va arrancar el 17 de març amb motiu del Concert de Falles i acabarà amb el Feslloch, el festival de tres dies que l’entitat cívica organitza junt a l’Ajuntament de Benlloch i l’Associació Cultural Pitxurrull. Però abans encara queden alguns concerts del tour de música en valencià per celebrar-se. Aquest dissabte 1 de juny hi ha una doble cita, els concerts de La Gira a Balones i Bocairent. Tots dos pobles acullen aquest cap de setmana les Trobades d’Escoles en Valencià a les seues respectives comarques i aquestos concerts seran el punt i final de les festes per la llengua de l’Alcoià-Comtat i de la Vall d’Albaida.
Així mateix, una de les fites importants del festival itinerant que organitza Escola Valenciana és el concert de les festes de Fogueres d’Alacant, l’anomenat Fesfoc. “Aquest concert s’organitza des de fa uns anys i per a nosaltres és fonamental dur-lo endavant, ja que està emmarcat en unes festes com les de Fogueres i volem que la música en valencià estiga present en aquest ambient festiu de la comarca de l’Aacantí”, ha explicat Voro Golfe, coordinador de La gira d’Escola Valenciana. El Fesfoc compta amb la implicació organitzativa de La Cívica d’Escola Valenciana i Reviscola i amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant i el Consell d’Estudiants d’aquesta universitat.

dimarts, 28 de maig del 2013

Mara Aranda presenta "Lo Testament"

La cantant Mara Aranda presentarà el seu nou disc 'Lo Testament' en el Teatre Flumen de València dissabte que ve 1 de juny, a les 23 hores. Es tracta d'un nou treball en el qual l'artista valenciana recupera i interpreta una sèrie de cançons procedents de la tradició mediterrània acompanyada per la prestigiosa formació de música d'arrel Solatge. Cants de treball i romanços es combinen amb cançons de bressol i boleros tradicionals en un disc que pretén reivindicar la vigència de la música mediterrània i recuperar un ric llegat musical que ha arribat fins a nosaltres de generació en generació. Mara Aranda travessa un dels seus millors moments creatius. Recentment va publicar el disc "Sephardic Legacy" i després de la presentació de "Lo Testament" culminarà diversos projectes musicals que desembocaran en la publicació d'altres treballs discogràfics.

dissabte, 25 de maig del 2013

Ítaca Band publica el seu segon treball, 'Rema'

Ha sotit al carrer el segon treball discogràfic d’Itaca Band titulat ‘Rema’. Amb l’experiència que donen set anys tocant als escenaris i un primer disc força reeixit, ‘La Selva’ (2011), el grup montcadenc fa un salt endavant en la recerca d’un estil propi, que manté el reggaee com a base i el mestissatge com a vocació, però d’una manera més sòbria i elegant. “Abans en una mateixa cançó hi ficàvem dos o tres estils diferents, trencant la continuïtat, ara tendim a la senzillesa, que no vol dir simplesa”, explica el baix Miquel Sangüesa. Les lletres dels 12 temes que integren ‘Rema’, obra del vocalista Albert García, també han patit una evolució important. “Ja no són tan explícites com abans, sinó més subtils i carregades de significats”, explica el cantant. Tot i ser un disc autoproduït, Itaca Band ha delegat alguns arranjaments en altres músics i ha comptat amb la col·laboració del montcadenc Javier­ Navarro.­ “A més, estem molt satisfet amb el treball dels professio­nals dels Estudis Atlàntida, que ens han assessorat durant la gravació”, explica Sangüesa. La presentació oficial de ‘Rema’ serà el 29 de maig a la Sala Apolo de Barcelona i la gira que tindrà abast català, espanyol i europeu. El videoclip del tema que dóna nom al disc, ‘Rema’, gravat íntegrament al Port de La Selva, ja es pot veure al canal youtube.
El grup ha fitxat per la discogràfica Propaganda pel Fet, que representa bandes com Obrint pas, At Versaris i Doctor Kalipso. “Aquest canvi ens donarà certa tranquil·litat pel fa a la distribució del disc i la gestió dels concerts”, diu Francesc Cruz, un dels últims fitxatges del grup juntament amb Ulisses Cerdó, a la trompeta. Amb una mitjana d’edat de 22 anys i amb estudis universitaris, els set membres de la banda “remen” cap endavant amb l’objectiu de “sobreviure de la música”, tal com li agrada dir a García. La banda afronta amb optimisme una etapa que pot ser clau en el seu camí cap a la professionalització.

divendres, 24 de maig del 2013

Dídac Rocher publica "El Minotaure i Teseu", musicant Espriu

El cantautor Dídac Rocher presenta el seu nou disc EL MINOTAURE I TESEU, basat en els 20 poemes que integren la tercera part del llibre El caminant i el mur del poeta Salvador Espriu. El disc és la primera referència discogràfica que s'edita de l'obra d'Espriu l'any en que es commemora el centenari del naixement del poeta. Aquest treball combina el recitat amb acompanyament musical i la cançó, tot recreant un món particular i profund, auster, de caràcter ritual, el món interior de Salvador Espriu. L’obra i la figura de Salvador Espriu es recuperen, atorgant-­los la importància que tenen i es mereixen per a la cultura i la llengua catalana, recobrant així un valor simbòlic. EL MINOTAURE I TESEU és una de les propostes recomanades per l’Oficina de l’Any Espriu www.anyespriu.cat

Podeu escoltar algunes peces del disc a: 

Dídac Rocher té editats tres discs: EL NUS (Temps Record, 2009), PORPRA (Gat Records, 2012) i EL MINOTAURE I TESEU (Gat Records, 2013), amb els quals s’ha fet un lloc dins el panorama musical català. Aquests treballs contenen lletres pròpies i també poemes musicats d’autors contemporanis en llengua catalana. El 2010 va obtenir el premi Altaveu per la millor lletra de cançó i la crítica especialitzada ha destacat la qualitat i l’originalitat dels seus treballs.

Últim Concert d'Al Tall a l'Auditori Municipal de Castelló

Aquest concert forma part dels recitals 'Al Tall x Sempre!' amb el que s'acomiadaran de tots aquells que haveu estimat la seua música i els haveu acompanyat en este llarg viatge compartit. El concert serà el proper 08 d'Octubre de 2013 al Auditori Municipal de Castelló a les23.00h, les entrades ixen a la venda en una promoció de 12€ de venda en www.ticketea.com ( http://www.ticketea.com/al-tall---ultim-concert---en-castello ) i pròximament el cartell final amb els punts de venda físics i la resta d'informació.

· Promoció 100 primeres entrades 12€ en : 
· Entrades: 15€ Anticipada // 18€ Taquilla 
· Punts de venda físics: Proximament més informació

dijous, 23 de maig del 2013

Atzembla no para. Coneix la seua gira

Atzembla presenta en més força que mai el seu nou treball " El Teu Viatge". En aquest disc fa complida la seua consolidació musical on cal destacar la barreja d'estils ska, punk i rock amb 12 talls. També trobarem la presència de la dolçaina, instrument tradicional valencià que serveix per integrari en el treball unes pinzellades mediterrànies. La producció ha estat a càrrec de Miquel Gironés (Obrint Pas) i el disc s'ha enregistrat als estudis " Ground" de Cornellà de Terri, RPM d'Almàssera i Music Estudio de Montcada. " El Teu Viatge" serà editat sota lliure llicencia Creative Commons i de descàrrega gratuïta. La presentació del disc aValència serà el proper 15 de novembre en la sala La3 al festival Soca-rel on la banda presentarà les noves cançons.
La trajectoria musical no s'atura i ja tenen confirmades distintes dates de la gira "El Teu Viatge", a distins pobles d'Euskal Herria i Galiza. La banda ha aconseguit un so potent i uns ritmes enèrgetics i contundents que reflecteixen l'evolució del grup.
 
Tour "El Teu Viatge"
15 Nov. - València (La3)
16 Nov. - Donosti (EH)
17 Nov. - Erandio (EH)
01 Des. - Markina-Xemein (EH)
05 Des. - Santiago de Compostel.la (Galiza)
06 Des. - A Guarda (Galiza)
07 Des. - Bilbao (EH)
08 Des. - Donapaleu (EH
Escolta'l:
http://atzembla.bandcamp.com/album/el-teu-viatge

http://atzembla.bandcamp.com/album/el-teu-viatge
atzembla.bandcamp.com

Obrint Pas esgota les entrades per a les tres sessions acústiques al Tradicionàrius


El grup valencià Obrint Pas ha esgotat les entrades per a les tres sessions programades aquest cap de setmana a la sala Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Barcelona, ha informat aquest dimarts l'organització en un comunicat. Així, ja no queden entrades per a les sessions de les 20.00 i les 22.30 hores d'este divendres ni per a les 22.00 hores d'este dissabte, després que s'afegiren les dos últimes cites una vegada exhaurides les entrades per al primer concert en pocs dies.  Els valencians portaran al CAT la seua versió més acústica, tot i que sense renunciar a la seua essència, i apostaran per una posada en escena pròxima al públic.

dilluns, 20 de maig del 2013

Desperta!, el nou disc de Pellikana ha arribat!

El grup Pellikana naix a Castalla, l’Alcoià, l’any 2005. Aquesta jove formació ha anat adquirint experiència dalt dels escenaris del nostre país compartint cartell amb grups de renom dins del panorama valencià com La gossa Sorda, Aspencat, Sva-ters, Pau Alabajos, Rapsodes, Obrint Pas... La seua música, al igual que el menjar autòcton al qual fa referència el seu nom, és una barreja, en aquest cas, de cultures i estils musicals com l’Ska, el Reggae, el Rock i els ritmes llatins, amanits pel to folklòric de la dolçaina.
Després del seu primer disc, Titelles, i del recent treball directe, Tardor,amb les idees més clares que mai i l’experiència de 5 anys als escenaris, el grup de la Foia de Castalla ens presenten el seu 3r disc: Desperta!
Aquest treball ha estat enregistrat durant el més de març de 2013 a El Sótano Estudios (Castalla), amb la producció de Javier Abreu, figura clau del panorama musical a nivell peninsular i productor de bandes com Boikot, Disidencia o Sugarless, entre d'altres. El disc està composat per 10 càrregues d’energia positiva de temàtiques i estils diversos que reflexen la fussió de ritmes que caracteritza el grup i alhora li donen un estil propi i madur. Entre tots els temes, cal destacar un xicotet homenatge a Al Tall, amb la versió de “Les penes són” i al poeta Vicent Andrés Estellés, amb “Cançó de la rosa de paper”, en commemoració al 20é aniversari de la seua mort. A més, el disc compta amb col·laboracions de renom. Grans amics que els han ajudat a despertar, com Manolo Miralles i Enric Banyuls (Al Tall), Txus (Disiden- cia), Javi Marssiano (O’funk’illo, Atómica, Kiko Veneno), Andreu, Mireia i Kapoll (Rapsodes) i Javi (Mugroman). 
La gira de presentació els durà el el 21 de juny al IES Barrachina d’Ibi, el 29 al Somriu (Callosa) i el 19 de juliol a La Concha (Alacant). Hi haurà més dates, estigueu atents!

dissabte, 18 de maig del 2013

El Petit de Cal Eril, ara amb secció de vent!

El Petit de Cal Eril i la seva banda no paren de presentar "La figura del buit", un espectacle que a la Fira de Música al Carrer de Vila-seca va prendre una nova dimensió: des d'ara, en alguns concerts escollits el quartet habitual estarà acompanyat per una secció de vent. Aquest nou format ja es podrà veure aquest mateix cap de setmana en els concerts de Guissona (entrades exhaurides) i el Circ Cric, i també més endavant en festivals com Foramuralla, popArb, Cruïlla o Pròxims Calonge.

Properes dates de la gira:
17/5 Guissona – Teatre de Ca l’Eril
18/5 Sant Esteve de Palautordera - Circ Cric
7/6 Sant Feliu de Codines – Incivic Zone
15/6 Igualada – El Somiatruites
21/6 Lleida – Cafè del Teatre
22/6 Vic – Foramuralla
28/6 Arbúcies – PopArb
5/7 Barcelona - Festival Cruïlla
10/8 Calonge - Pròxims
17/8 Santuari del Miracle

Ja pots aconseguir el CD o doble vinil a la Bankrobber Store:

divendres, 17 de maig del 2013

Albert Dols és el guanyador del concurs de lletres de la Bundu Band

Albert Dols ha estat l'escollit d'entre tots els participants que es van apuntar al concurs de lletres que La Bundu band organitzava per trobar una lletra per a un dels temes que formarà part del seu nou treball el nom del qual encara està per determinar. La banda ha escollit aquest tema per la seva temàtica i musicalitat que la fa molt apta per a ser interpretada tan en el disc com en els directes. El tema ja està llest, i el seu cantant, Dr. Maynovi, ja ha adaptat el text a la instrumental. El següent pas serà entrar a l'estudi i plasmar tan la lletra com la música en un disc que veurà la llum a principis de l'any vinent. La Bundu Band vol agraïr la participació de tots aquells que han enviat un escrit amb l'esperança de fer-se amb l'honor d'aparèixer al 3r disc del grup.

dimarts, 14 de maig del 2013

Dwomo presenten un extravagant i magnífic "Electroshock Taronger"

Tres anys després del seu darrer àlbum (Disc Déu–Pias) tornen els valencians Dwomo amb un disc homenatge al cancioner pop valencià. Un recorregut que va des de "La paloma de la paz" (Coronel Pipo – 1967) a "La alegría de vivir" (Fela Borbone – 2009) passant per Ovidi Montllor, Bustamante, Francisco, Amor Brut, Video, R.C. Druids, In fraganti i Esgrima. Antonio J. Iglesias i Jorge Loràn es vesteixen de cosmofalleras i facturen un àlbum esplèndid on es donen la mà un grapat d'artistes molt particulars, un exemple fascinant de la diversitat musical d'esta terra unificada per un dùo únic en el panorama musical.
Ja a la venda en CD, Bandcamp i totes les plataformes digitals.

Vint-i-dos grups de música en valencià per al Feslloch 2013

Vertigen, la nova proposta musical de Josep Nadal, cantant
de la Gossa Sorda, és una de les sorpreses del festival organitzat per l’ajuntament de Benlloch, Escola Valenciana, Reviscola i l’Associació Cultural Pitxurrull. S’ha configurat un programa amb el propòsit de combinar grups emergents i formacions referents del panorama musical en valencià.
Queden dos mesos per al Feslloch, que se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de juliol a Benlloch i que compta amb un cartell on totes les propostes musicals són en la nostra llengua. La raó de ser d'aquest festival és servir d'escenari per mostrar les novetats i l'actualitat de grups i cantants de la música feta en valencià i a casa nostra. És un festival que pretén servir d'aparador per a potenciar diferents estils que van des del hard core, l'ska, el rap, el reagge, fins el rock, el pop o l'indie i fusions ben originals.
La setmana passada l'organització del festival va fer públics els caps de cartell entre els quals destaca Al Tall, que actua per primera vegada al Feslloch dins de la gira de comiat d'aquest referent musical, que coincidirà en l'escenari el divendres 12 de juliol amb Obrint Pas, que farà un dels seus últims concerts abans de la seua anunciada aturada. Aspencat, Orxata Sound System, Miquel Gil, Pep Botifarra i Pepet i Marieta completen els noms destacats, que estaran acompanyats per un gruix de músics i cantants que suposen un retrat ampli i ric del panorama musical actual fet en la nostra llengua.

CARTELL DEL FESLLOCH 2013
Dijous 11 de juliol: inauguració de la 7a edició del festival i 6 actuacions musicals a l'Escenari Gran
Pepet i Marieta
Odi
121 dB
Atzukak
Tirant lo Rock
Escak al Rei

Divendres 12 de juliol: 8 actuacions musicals a l'Escenari Gran
Al Tall
Obrint Pas
Pep Gimeno "Botifarra" i Miquel Gil
Orxata Sound System
Mugroman
Almorranes Garrapinyaes
El Trineu Tanoka
Dj Biano

Dissabte 13 de juliol: 8 actuacions musicals a l'Escenari Gran
Aspencat
Vertigen
Arrap
Lilit i Dionís
Atzembla
Pellikana
El Diluvi
Dj Escala i Corda Selectors

dilluns, 13 de maig del 2013

"El despertar d'un poble", amb Miquel Gil, Eva Dénia, Néstor Mont i Botifarra, a Algemesí

“El despertar d’un poble” és un espectacle pensat i dissenyat dins les jornades 25 d’abril. Aquestes jornades han estat posades en marxa per una plataforma d’associacions algemesinenques que es va constituir el mes de gener amb la finalitat de rebifar una data emblemàtica, que, tanmateix, els darrers anys havia perdut molta empenta en la nostra ciutat. És cert, i les xifres de participació en les jornades ho corroboren, que hi havia a Algemesí gent que desitjava que es posaren en marxa activitats com les que s’han realitzat, i també espectacles com aquest, on artistes que utilitzen la nostra llengua i parlen de la nostra terra, de la seua realitat passada, present i futura, foren els protagonistes. 
Els elements entorn als quals girarà l’espectacle del diumenge seran diversos. En primer lloc, la lectura de textos relacionats amb diferents aspectes de la cultura valenciana que volem reivindicar, i que seran llegits per membres del grup Confiteor. Els textos seran acompanyats per muntatges audiovisuals a càrrec de Joanra Estellés (la Casa Cantonera). Aquests textos, a la vegada, donaran peu a l’actuació de quatre intérprets amb experiència dilatada i prestigi consolidat dins el panorama de la música popular valenciana: Nèstor Mont, Eva Dénia, Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”. Ells ens oferiran diverses peces del repertori tradicional. També col·laboren amb l’espectacle agrupacions locals amb llarga tradició, com són l’Schola Cantorum, que interpretarà diverses peces també de caire popular, el grup de Danses Berca i la Nova Muixeranga d’Algemesí. Finalment, cal dir que l’espectacle estarà conduït i presentat per l’actor d’Algemesí Xavi Navarro. 
Es pretén que les dues hores, aproximadament, que puga durar l’espectacle siguen una mostra del nostre folklore, de reivindicació de la nostra música i dansa tradicionals i, en definitiva, de la voluntat ferma de posar en valor el que som i el que tenim. Que el futur del País Valencià no es pot fer sense tenir clar aquest passat i aquesta essència. Fet i fet, volem oferir un bon espectacle per al públic, però també volem alçar la veu per 
Les entrades es poden adquirir en la consergeria del Teatre Municipal, o bé en Internet: Ticketea.com [http://www.ticketea.com/entradas-despertar-poble-algemesi]

diumenge, 12 de maig del 2013

Coneix el nou treball d'Estúpida Erikah

Un tenista, un bomber paralitzat, un professor, una submarinista... tothom amb la mirada perduda menys la criatura marina que els empaita. Semblen personatges de pel·lícules de Wes Anderson, però són els protagonistes del videoclip 'Les restes del naufragi', la cançó que obre 'Fora les cendres' el nou disc dels Estúpida Erikah. El vídeo, dirigit per Santi Molina, il·lustra una de les peces que més clarament manifesten el canvi de so del grup barceloní, que en el nou àlbum caminen per sonoritats més properes a PJ Harvey, Radiohead i Nick Cave.

divendres, 10 de maig del 2013

Aspencat superen les 10.000 descàrregues d"Essència"

Després de tan sols una setmana de la publicació del seu nou disc Essència, ASPENCAT ja han superat les 10.000 descàrregues. Una mostra evident del bon moment que està vivint la banda de La Marina Alta que els consolida com una de les bandes més emergents del panorama de la música en català.

Descarrega't gratuïtament tot el disc a: 

 Propers concerts:
10 maig Alacant. Sala The One
18 maig Guardamar (La Safor
24 maig Castelló
25 maig Almussafers (La Ribera)
7 Juny BARCELONA (SALA BIKINI)
8 Juny MANRESA (SALA STROIKA)

dimecres, 8 de maig del 2013

Enderrocks anuncia la gravació del seu tercer disc

El grup de heavy rock en valencià Enderrocks entra a gravar el seu tercer disc aquest divendres 10 de maig. La banda riberenca torna als estudis tres anys després de l'aparició del seu segon treball «El meu nom és l’oblit» i un any després de llançar el single «El Llenyater de Fortaleny». Enderrocks gravarà als estudis Electric Ladyland de Bonrepòs i Mirambell. Entre els temes del nou àlbum apareixerà la cançó 1982, la qual el grup de la Ribera ja ha interpretat a diversos concerts i que narra la catàstrofe de la pantanada des del relat del protagonista, i una remasterització de «El Llenyater de Fortaleny», basada en la rondalla sobre el municipi riberenc que recull Enric Valor. A més, no faltaran les cançons relacionades amb temes d'actualitat o al voltant de l'amor.
El grup encara no ha anunciat la data de llançament de l'àlbum ni on es realitzarà la presentació del mateix. Sí que es coneix quina serà la formació que gravarà el disc, en la qual s'estrena Emilio Icardo a la guitarra, qui ja va participar en l'enregistrament de «El Llenyater de Fortaleny» i substitueix —respecte a la gravació del segon disc— a Afredo Peret. De la reta de la banda, repeteix per segon cop Andreu Lluch a la veu, mentre que el baixista Voro Tur, el guitarrista Vicent Mayans i el bateria Víctor Tomàs es disposen a participar en el que serà el seu tercer treball d'estudi.

dimarts, 7 de maig del 2013

Pepet i Marieta presenta nou disc a Barcelona aquest dijous al Music Hall

Dijous 9 de maig Pepet i Marieta aterraran a la Music Hall per a presentar Lo món d'un mos (Mésdemil 2013), el seu cinquè treball discogràfic i el més festiu i compromès de la seva carrera. Pepet i marieta tornen a Barcelona amb un espectacle totalment renovat on la seva particular fórmula de música, missatge i humor s'eleva a la màxima potència per a oferir una festa sense precedents que balla les coses pel seu nom amb un soriure d'orella a orella. Per a tal ocasió, la formació es vestirà de 21 botons i vindrà acompanyada de gran part dels col·laboradors dels disc.

9 de maig - Sala Music Hall (Rambla Catalunya, 2)
Concert 21.00h - Obertura de portes 20.30h
Entrades 8€ / anticipades a 6 € a www.pepetimarieta.com 

diumenge, 5 de maig del 2013

Josep Nadal i Joan Palomares creen Vertigen

Naix “Vertigen” el nou projecte musical de Josep Nadal i Joan Palomares. Després d’uns mesos de creació conjunta Josep Nadal, cantant de La Gossa Sorda, i Joan Palomares, jove autor i compositor de Bellreguard amb dos discos a l’esquena, entren a l’Atòmic estudi d’Ondara per a gravar un disc que veurà la llum abans de l’estiu. En l’aventura compten amb diversos músics de l’escena valenciana que els acompanyaran en els directes i en la gravació. Està previst començar la gira al mes de juny. Vertigen és la melodia incessant dels temps d’incertesa i canvi que vivim, l’espiral de paraules clares i sons encesos.

Manel aconsegueix un Disc d'Or i segueix en el número u a la llista de vendes

El grup Manel ha aconseguit un Disc d'Or pel seu últim treball 'Atletes, baixin de l'escenari', que segueix com el número u de la llista oficial de vendes per segona setmana consecutiva, ha informat el grup aquest divendres en un comunicat. La banda creada per Guillem Gisbert, Roger Padilla, Martí Maymó i Arnau Vallvé ja ha començat els assajos de la seva gira, que començarà el 23 de maig en el marc del festival Primavera Sound de Barcelona. Pròximament, Manel encapçalarà el cartell de festivals com el Foramuralla de Vic, el DI-Y de Reus (Tarragona), el Vida de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i el Festival Castell de Peralada a Girona.

dissabte, 4 de maig del 2013

"Cançons d'ara", nou disc de Jordi Montañez

Cançons d’ara és el segon treball discogràfic d’en Jordi Montañez i suposa un canvi en quant a la concepció estètica dels temes. Ha comptat amb la feina d’en Pau Romero, que ha fet els arranjaments i la producció musical de tot el disc (així com també totes les guitarres i instruments de corda pinçada), i ha estat gravat amb en Dídac Fernández (bateries i percussions), en Climent Lanaspa (baix elèctric) i en JJ Caro (teclats).
Aquest nou llarga durada representa un punt d’inflexió pel que fa a l’estètica: més eclèctic i elèctric que el primer, dóna un pes important als arranjaments pensats per aquest format de banda pop/rock. Les lletres continuen la línia començada amb el primer disc, Dolça Victòria, atribuint molt de pes a la lírica i en com el context social i econòmic afecta les nostres relacions quotidianes. 
El títol del disc, Cançons d’ara, neix a partir de l’article que va escriure Lluís Serrahima al 1959 titulat “Ens calen cançons d’ara”, i que és considerat com un dels textos fundacionals de la Nova Cançó Catalana. Montañez vol reivindicar així la vigència de la paraula dels nostres referents de la Nova Cançó i adaptar-la a una estètica musical actual. I és que ens continuen calent cançons d’ara. Jordi Montañez ha presentat avui a VilaWeb un avançament del nou disc amb dues cançons, “Mare” i “Cançó necessària” A més a més, també podeu gaudir d'un videoclip promocional aquí.  El concert de presentació tindrà lloc el 31 de maig al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia (Barcelona) a les 21:30h.

dijous, 2 de maig del 2013

Maria del Mar Bonet presenta el nou disc

El proper dijous dia 9 de Maig a tres quarts d'una del migdia hi haurà la presentació del nou disc de la Maria del Mar Bonet "Fira Encesa" en homenatge al poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel, a la sala Verdaguer de l'Ateneu Barcelonès. A l'acte intervindran Josep Camprubí (Catedràtic en Biologia i Humanista; Comissari de l'exposició Bartomeu Rosselló-Pòrcel) i Maria del Mar Bonet.

Quan: dijous, 9 de Maig a 3/4 d'1 del migdia
On: Ateneu Barcelonès (Sala Verdaguer) c/ de la Canuda, 6 - BCN

Coincidint amb l'any del Centenari del naixement del poeta mallorquí BARTOMEU ROSSELLÓ-PÒRCEL, Maria del Mar Bonet edita un nou treball discogràfic que recull tots els enregistraments de les cançons que, fruit dels poemes de l'obra de Rosselló ha musicat i publicat en diferents moments de la seva trajectòria discogràfica.  Sota el títol FIRA ENCESA, Maria del Mar Bonet reivindica una vegada més la figura del poeta que més lligam té amb la seva llarga carrera al damunt dels escenaris. Inici de Campana, Sonet, A Mallorca durant la guerra civil.. són títols imprescindibles del seu repertori, recopilat ara en aquest disc al costat de tres noves cançons inèdites. Tres nous poemes musicats de Rosselló - Pòrcel, Pluja en el jardí de L'Ateneu, Poques paraules surten i Quan arribarà aquell moment, enregistrats el Gener d’aquest mateix any.

dimecres, 1 de maig del 2013

Descarrega el nou disc d'Aspencat

ASPENCAT torna a la càrrega aquest 2013 amb “Essència”, un nou treball que pretén donar una volta de clau a l’estil reggae-fusió que els ha consolidat com una de les bandes més emergents del panorama de la música en català.  Aquest serà el treball de la maduresa musical de la banda de la Marina Alta. Un disc que arriba després de tres publicacions autoproduïdes, autoeditades (copyleft), autodistribuïdes; i de més de 80 concerts presentant el seu darrer treball “Naixen Primaveres” xafant escenaris de primer ordre com ara el Rototom Sunsplash, l’Acampada Jove, El Feslloch o l’Skaville (Croàcia); compartint escenari amb bandes de la talla d’Obrint Pas, Boikot, Betagarri, Los Chikos del Maíz, La Raíz o Dub Incorporation entre altres.
En els anteriors treballs ASPENCAT pretenia posar de relleu la situació de caos global actual, mossegant allà on més mal fa als vertaders culpables dels salvatges desequilibris socials que es poden palpar cada dia a peu de carrer. En “Essència” el missatge no pot fer altra cosa que endurir-se perquè en la crua realitat, uns pocs acaparen la majoria del pastís deixant només algunes molles, cada vegada menys, a la resta. Cançons de lluita i amor sense eufemismes, ni subterfugis. Cridar a les coses pel seu nom per eliminar els filtres i els vels que ens impedeixen obrir els ulls i arribar així a l’essència de les coses. “Essència” pretén ser l’evolució natural del reggae-fusió característic de la banda. Al ventall d’estils cultivats en els anteriors treballs s’incorpora ara el dub-step amb major presència de greus, sintetitzadors i altres sons electrònics. Deu noves cançons per fer un pas endavant i al mateix temps consolidar el so característic d’ASPENCAT i convertir-lo així en un dels seus principals trets identitaris, juntament amb el missatge.