dissabte, 29 de març del 2014

Marasme publiquen el seu segon disc, “De Llums i Ombres”

Després d’un primer avanç en format vinil (el single “Aquí les ombres mai no arribaran”), publicat el passat 2013, el grup mallorquí Marasme presenta el seu nou treball: “De Llums i Ombres”. Es tracta de set noves cançons cantades íntegrament en català que, en el seu conjunt, sumen prop d’una hora de durada. Amb el seu títol, el quintet no només fa referència als contrasts i clarobscurs que caracteritzen la seva proposta musical, sinó als problemes que han endarrerit l’aparició d’aquest treball al voltant d’un any. “Al llarg d’aquests tres anys ens han passat moltes coses, tant bones com dolentes. El títol del disc reflecteix d’una forma bastant clara el resultat d’una època un tant difícil com la que hem viscut com a banda”, afirmen. “De Llums i Ombres” ha estat produït per Josep Miquel Puigserver –responsable d’enregistrar a altres grups com Beach Beach, Satellites o Da Souza, entre d’altres– i finalment masteritzat per Toni Toledo (Sexy Sadie, Iván Ferreiro). De l’artwork s’encarrega l’artista mallorquí Tià Mas.
Amb aquest nou treball, Marasme, que acaben de complir els seus sis primers anys de vida, marquen una notable diferència respecte al seu debut, “Mirroir” (2010). “De Llums i Ombres” marca un allunyament dels patrons més ortodoxos del post-metal per apropar-se cap a un plantejament molt més avantguardista i personal. “Per a aquest disc no ens plantejarem si volíem sonar a tal o qual grup: simplement, ens deixarem portar... tot i el risc que suposa que cadascun de nosaltres sigui un món diferent i, com a tal, escolti una música diferent de l’altre”, afirmen també. Així doncs, “De Llums i Ombres” mescla diferents influències del post-metal en la seva vessant més extrema, però també del post-hardcore, de l’screamo, del black metal o el doom. Etiquetes dispars que, en aquest cas, queden unides d’una forma molt natural dins d’un disc molt més fosc, atmosfèric i emocional que el seu predecessor, “Mirroir”: set cançons en les quals la banda realitza un exercici d’introspecció, no només musical, sinó també personal.
La presentació oficial de “De Llums i Ombres” tindrà lloc el dimecres 2 d'abril, a les 21:30 h, a la sala gran de CineCiutat (Palma). L'acte, en si mateix, suposa un esdeveniment atípic en el qual es combinarà la música en directe i el cinema experimental a càrrec de From Outer Collective (FOC), un nou col·lectiu de cineastes catalans i mallorquins que, aquest mateix dia, farà la seva primera aparició pública. Es tracta d'una unió anònima de cinc cineastes que tenen, com a principal objectiu, experimentar amb imatges captades en el suport fotoquímic que encarnen els formats Super 8 i 16mm. Influenciats per la fotografia d'Arthur Fellig ‘Weege’, el neorealisme italià o l'avantguarda dels anys vint, From Outer Collective s'ha envoltat d'altres professionals de diferents àrees del sector audiovisual –prop de vint persones, en total– per dur a terme el seu primer projecte: el videoclip de “Metamorfosi de la inèrcia”, la cançó que obre el nou disc de Marasme i que es projectarà una vegada finalitzi l'actuació de la banda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada